El somni de la K

Publicat a / Publicado en Abraçades

Fa fred fora, és hivern a la Cerdanya però s’està calent a dins del corral. Sento l’olor tèbia del ramat i la seva remor ben a prop. Es belluguen a poc a poc aquesta hora, només algun dels petits té encara ganes de jugar i destorba el bestiar que s’ha de recol·locar. Se sent el soroll de la llet que cau a la galleda acompassadament, com una melodia dolça, mentrestant el Nil i els seus companys munyen per fer formatge l’endemà.

Un soroll metàl·lic irromp: és el picar de la galleda de zenc a terra, redéu¡ M’alço i veig els tres cadells negres com el Pigot, tacats per la malifeta. Els dos grans han fet un bot i ja no són prop de la galleda, però tenen el rastre blanc al pèl. La xica s’ha quedat quieta més enrere. Té el musell dins la llet que és al terra i li ha regalimat pel pit, que ara lluu una T blanca. Les quatre potetes també són emblanquinades, com si dugés socs.

Aix quan us vegin els nois, com els ho explicarem ?, com els compensarem la feina que han fet i que hem vessat al terra ? Espero que no s’enfadin gaire…sou petits i teniu ganes de tafanejar i jugar. Vaig a buscar-los….

La mà del Nil m’acarona i obro els ulls. Aixeco el cap i veig les cabres que remuguen, a una l’estant munyint i la galleda és entre els genolls. Res ha destorbat la calma. Ha estat un somni¡¡.

Els cadells es belluguen a la panxa. Aviat naixeran i el seu musell afamat i curiós em resseguirà. Em noto molt pesada i la son va guanyant-me ajaçada prop del ramat, guardant-lo.

2 Responses

  1. No va ser un somni – Comitantur
    |

    […] amb el pèl tapit, negres com el gos d’atura del ramat i amb les taques de la llet que van girar. Potser no era un somni al capdavall! Dos de més grossos i la xicarrona, dues femelles i un […]

  2. La gata lectora – Comitantur
    |

    […] no va durar, durant uns dies sí que el vaig trobar: just en acabat de dinar, si feia bo, sortíem Uixa, Foc i jo i pujàvem fins a Cal Teclo. Allà m’asseia en una pedra i em passava deu, quinze […]