Cal Teclo

Publicat a / Publicado en Abraçades

Cal Teclo em va enganxar des de la primera vegada que m’hi vas portar. No deixa de ser un paller gran al cap del poble, però té una prestància i una presència que el fan semblar una mica més, molt més: un gran lloc per viure-hi. Caldria fer-lo sencer per dins, sí; no s’hi pot arribar amb un cotxe, no; quan nevi es quedarà fàcilment incomunicat, d’acord. Però i aquests gajals, finestrals enormes que es presumeixen amb una vista infinita? I aquesta era solada i closa amb paret de pedres enormes que semblen portar aquí des de sempre? I aquest treure el cap al poble i a la vall sencera des d’un lloc privilegiat?

No puc evitar pensar en com seria una vida junts allà dalt. Ja sé, ja sé: no tan diferent d’uns quants metres més avall. Però deixa-m’ho imaginar: un lloc obert i acollidor, amb el mobiliari just per viure, fet a la nostra mida, sense herències rebudes, ordenat, amb forat als armaris i una nevera sempre plena. amb una cuina per cuinar, un llit per dormir, un bany per banyar-se, una taula per treballar i una butaca per descansar i llegir una mica. Amb vida i amb límits, sense parets i amb el sostre alt, molt alt.

De vegades pujo fins allà amb l’Uixa, el Foc i quants gats volen acompanyar-nos, ens asseiem a una de les lloses de l’era i llegim un ratet o, repenjats a la capderrera, mirem cap al gegant i la seva barbeta tranquil·la o cap al port que ens porta núvols. Llavors et trobo a faltar i penso que res millor que compartir sostre amb tu. On sigui i com sigui. Però quina sort si fos a Cal Teclo.